Odborníci už mnoho let mluví o obdivuhodných zdravotních účincích hlívy ústřičné. Tato výjimečná houba je bohatým zdrojem celé řady přírodních, lidskému organizmu prospěšných látek. Radí ji proto začlenit do našeho běžného jídelníčku, stejně jako doporučují také užívání probiotik. Ta jsou potřebná pro zachování zdravé střevní mikroflóry, kde se rozhoduje o ochraně 70 % buněk imunitního systému.
Hlíva – koktejl zdraví prospěšných látek
Hlíva ústřičná obsahuje širokou škálu látek potřebných pro organizmus. Je zdrojem betaglukanů, které jsou schopné doslova probudit buňky imunitního systému. Aktivují makrofágy, které pohlcují cizorodý materiál včetně mikroorganizmů a plní i další obranné úkoly. K akci jsou povzbuzeny i bílé krvinky –lymfocyty. Bez nich bychom těžko bojovali proti chorobám. Hlíva nám také poskytuje řadu vitamínů, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky, a tím podporuje správné fungování našeho organizmu.
Od dětství slýcháme, že bakterie je okem neviditelný organizmus, který se rychle množí a poškozuje naše zdraví. Proti bakteriím neustále bojujeme, ale také už víme, že jsou mezi nimi i prospěšné výjimky. K nim patří bakterie mléčného kvašení – probiotika. Termín probiotika byl odvozen z řeckého slova pro bios, což znamená „pro život“. Zejména si ceníme bifidobakterií a laktobacilů, žijících po celé délce střevního traktu. Vytvářejí příznivé podmínky pro mikrobiologickou rovnováhu. Přetvářejí cukry na kyselinu mléčnou. Díky ní klesá pH a zvyšuje se
odolnost proti mikroorganizmům. Za normálních okolností má lidské tělo k dispozici téměř jednu mi
liardu aktivních buněk mléčných bakterií se schopností se obnovovat. To platí jen pro zcela zdravého člověka, který se řídí zásadami zdravé výživy, má dostatek pohybu a žije v klidu. Nedostatek mléčných bakterií způsobuje mnoho zdravotních problémů. Poruchy imunitního systému, užívání antibiotik, změna stravování nebo životního prostředí může vyvolat narušení rovnováhy mezi pozitivními a patogenními bakteriemi. Jenže právě ve střevě se nachází většina buněk našeho imunitního systému.
Hlíva ústřičná je ceněná také díky vysokému obsahu vlákniny. Jde o nestravitelnou složku potravy, kterápodporuje zvýšení počtu zdravotně prospěšných mikroorganizmů ve střevě. Rozpustná vláknina – zejména inulin – funguje jako prebiotikum. Zjednodušeně řečeno je výživou pro probiotika. Zkombinují- lise v jednom přípravku probiotika a prebiotika, nastane symbiotický účinek a jeho pozitivní efekt se zvýší – vytvoří se SYMBIOTIKUM. Množení a aktivita škodlivých bakterií se potlačí, což přispívá k mocnějšímu podpoření imunity.
Společnost TEREZIA COMPANY vyvinula přípravek TEREZIA100 Hlíva ústřičná + probiotika(Lactobacilus Accidophilus a Bifidobacterium Bifidum) a obohatila jej o šípek a vitamin C, jehož základní úlohou v organizmu je ochrana buněk před škodlivými účinky tzv. volných radikálů, slouží jako prostředek pro zvýšení imunity a v tomto přípravku zesiluje účinky probiotik a hlívy.
Zdroj: www.terezia.eu
email: obchod@elvita.cz
V případě dotazů nás neváhejte
kontaktovat. Rádi poradíme.